Instanties, tijdschriften, platformen

Handig om paraat te hebben of om lid van te worden

Waar ouders
van kinderen met EMB
elkaar vinden en helpen
NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap. NSGK maakt het mogelijk dat zij met hun beperking gewoon kunnen spelen, leren, sporten, wonen en werken.
De belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget
Uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland, informatie over de dienstverlening, prestaties en nieuws.
PGB uitvoerder.
Hét kennisnetwerk voor een ieder die betrokken is bij mensen met een ernstige meervoudige beperking.
Betrouwbare informatie over gehandicaptenzorg: van dagbesteding, vrijheidsbeperkende maatregelen, gezondheid tot eigen regie en ondersteuningsplannen.
Het Zeldzame Ziekten Fonds is een goed doel dat mensen met een zeldzame ziekte helpt en geld inzamelt voor onderzoek. Het ZZF organiseert dagjes uit voor het hele gezin.
MEE ondersteunt mensen met een beperking. MEE helpt bij PGB aanvragen en het aanschrijven van fondsen en bemiddelt bij de gemeente voor bijv. verbouwing.
De Vereniging VGnetwerken verbindt ouders en mensen met zeldzame syndromen die samenhangen met een verstandelijke beperking en/of leermoeilijkheden. Jaarlijks organiseert zij een familie ontmoetingsdag.
De koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte
Dé marktplaats voor thuiszorg, kinderopvang, huishoudelijke hulp, begeleiding en meer. Ook voor PGB hulp.
 
Veine is een magazine waar ouders en anderen die dagelijks omgaan met gehandicapte kinderen positieve en praktische handvatten krijgen om kinderen nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling.
Stichting SAM biedt kinderen met het Syndroom van Down, met autistische stoornissen en kinderen met aanverwante syndromen, de kans om zich, door middel van een interactief programma met dolfijnen (dolfijntherapie), emotioneel, cognitief, sociaal en fysiek verder te ontwikkelen.
Eelke Kelderman verzamelt Bed&Breakfast-accommodaties waar rekening is gehouden met mensen met een beperking.
Op deze website is informatie te vinden over de toegankelijkheid van de Nederlandse natuurgebieden voor mensen met een handicap.
Villa Pardoes biedt kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar een gratis vakantieweek aan.
Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat de leuke dagen nét iets langer duren.
De doelstelling van Happy Smile is om gezinnen, waarvan een of meerdere kids ziek zijn, een onbezorgde dag/weekend te geven als VIP op diverse circuits in Europa.
Stichting FunCare4Kids organiseert Fundagen voor kinderen (6 t/m 16 jaar) die te maken hebben met een chronisch zieke of gehandicapte ouder, broer of zus.